Bruno: FIV+

Wil jij mijn vriend(innet)je zijn?

Of je bij me past, vraag je je af?
Goh. Ik zal even wat over mezelf vertellen, dan weet je dat misschien wat beter!

Mijn naam is Bruno, een grote stoere kater met een klein hartje. Ik ben ook helemaal gek op routine. Als het ochtend is dan sta ik te popelen tot mammie daar is. Dan roep ik haar bij me, want dan moet ik een aai over mijn bolletje hebben. Daarna ga ik een beetje drinken, een plasje maken, en op een andere bak een drolletje deponeren. En daarna is het tijd voor mijn voormiddagdutje, dat meestal naadloos overgaat in mijn middag- en namiddagdutje. Als mammie dan weer thuis komt van het werken, dan sta ik opnieuw klaar om mijn aaitje en mijn diner in ontvangst te nemen. Daarna doe ik dan een vooravonddutje, en als ik daaruit ontwaak, ben ik even helemaal uitgerust. Dan wil ik wel eens even spelen. Niet te lang hoor, en enkel met grote jongens speelgoed, want ik moet wel mijn stoere imago beschermen hé. En dán, als mammie dan alles schoongemaakt heeft, iedereen verzorgd heeft en heeft gegeten, dan gaat ze in de zetel zitten en dan plof ik naast haar, op míjn plekje. En daar doe ik dan fijn mijn avonddutje tot mammie me wekt met een dikke zoen omdat ze ook aan haar avonddutje wil beginnen. Maar lang blijf ik dan niet wakker hoor, nog voor ze de kamer uit is ben ik alweer in dromenland.

Ik moet je misschien ook nog vertellen dat ik best oude botjes heb. Ik ben zelf heus nog niet zo oud, nog maar een jaartje of 6, maar mijn botjes, goh. Mammie zegt dat die al zoveel hebben meegemaakt dat ik nu met fluwelen handschoentjes moet behandeld worden. Ik vind dat niet, fluweel ... dat is toch helemaal niet stoer?! We moeten gewoon goed afspreken: koppie is altijd leuk, en voor de rest roep ik kort aan als je me bijna pijn gaat doen, en dan moet je gewoon ergens anders strelen. Niet zo moeilijk, toch?

Oh ja, mammie zegt dat ik ook echt moet vertellen dat ik FIV+ ben. Ik wou het liever verzwijgen, voorlopig, want mensen vinden dat blijkbaar niet zo leuk. Weten ze dan niet dat ze dat zelf helemaal niet kunnen worden? Dat FIV+ een dingetje is dat ik enkel doorgeef als ik echt gepest word en ik me met hand, en vooral tand, moet verdedigen? Niet in een leuke stabiele groep zoals degene waarin ik nu woon! En ik heb er dan ook nog eens helemaal niks noppes last van. Ja, dan kan ik het toch net zo goed nog niet vertellen zodat ik een klein beetje kans maak bij de lieve vrouwtjes (of mannetjes, dat mag ook hoor!). Dus zullen we even doen alsof dat FIV+ dingetje helemaal niet zo eng is als het klinkt? Goed! Dan kijk ik uit naar jouw bezoekje!
img_20181206_172936722.jpg
dsc_1072-3.jpg
©2019 VZW OSCAR.

Search