Edward: FIV+

Welkom stoere Edward! 

Onlangs kregen we van Cattitude vzw de vraag of we een plekje vrij hadden voor een bange FIV+ kater. Gelukkig hadden we dit nog, en na een positieve western blot kwam deze knappe man richting Beringen afgezakt.

We geven onze opvangers steeds een nieuwe naam, ook al komen ze al van een andere vzw. Da's niet omdat wij die vzws niet leuk vinden, of vinden dat ze geen leuke namen geven, maar wel omdat we willen dat ze dit huisje, ons retreat, als hun veilige plekje gaan zien. We willen de dag van hun aankomst dan ook een beetje vieren door het geven van een nieuwe naam, als ware het een tweede geboorte: de eerste dag van de rest van hun leventje. Normaal gaan die naamkeuzes altijd vrij vlot, maar bij deze man hebben we moeten peinzen. Uren zaten we voor zijn bench naar hem te staren, wachtend tot er een gepaste naam tot ons kwam. En plots was ie er: Edward! En weet je wat wij toch een beetje gek vinden: we kwamen er later achter dat de man die vroeger in het huis woonde waar Edward gevangen werd, ja je raad het al, heette Edward!

En weten jullie nog wat? Hoewel dit ventje bij aankomst diep wegdook in zijn mandje, kreeg hij na wat observeren door dat mijn handen hem niet pijn zouden gaan doen, en liet hij me toe hem voorzichtig te aaien. Dat vond hij gek, onverwacht, vreemd, maar niet meer zo eng dat hij van de aanraking alleen al ging rillen zoals hij dat bij aankomst deed. Toen hij vrij in de living mocht rondlopen, besloot hij zich te verschuilen in een fort van kussens en krabpalen, maar ook dat is prima. Kleine stapjes, lieve Edward. Wij komen er wel!

PS: ook voor deze knappe vent zoeken we nog een meter en/of peter. Iemand die hem van op afstand graag wil zien zoals hij is, want ook verlegen katjes zijn de moeite waard!

©2019 VZW OSCAR.

Search