Welkom lieve meid!

We zijn eindelijk bijgebeend na een druk weekend, dus kunnen we aan onze voorstelrondjes beginnen! Want dit weekend kwam er niet één, niet twee, maar drie nieuwe snuitjes bij ons wonen! En om onze etiquette op peil te houden: ladies first!

Ze zijn zeldzaam, maar ze bestaan: FIV+ poezen. En daar is deze mooie verlegen dame er eentje van. We namen haar over van onze collega's bij Cattitude vzw, waar ze door het leven ging als Pandora. Maar omdat er aan die naam nogal wat negatieve herinneringen hangen, besloten we die te veranderen. We kozen voor Helena, wat volgens het baby-naam-boekje 'de schitterende' betekent. En we hopen dat we haar hiermee een klein beetje op weg helpen naar een rustige mooie "schitterende" toekomst.

Helena is niet zo gesteld op mensen, maar dat is prima. We hebben haar vandaag heel eventjes geplaagd om een foto te maken, maar laten haar verder rustig zelf beslissen wat ze wil gaan doen en waar ze wil gaan liggen. Zoals je misschien al zag op de foto is Helena namelijk al best een oude dame. Ze ziet niet veel meer, ze hoort nog amper, en daarbovenop gaat het ook niet zo best met haar niertjes. We weten niet hoe lang we haar bij ons zullen hebben, maar ze krijgt haar rustige plekjes en zij beslist voortaan wat er zal gebeuren. Wil ze aaitjes dan sta ik op de eerste rij om die uit te delen, maar wil ze die niet dan weet ik zeker dat ze goed verzorgd wordt. Onze verpleeg-heertjes Zedd en Babar hebben namelijk beslist dat ze zich over dit mooie zwarte dier moeten ontfermen :-) Zo mooi om te zien hoe ze al vanaf dag 1 een bange Helena gaan sussen, kopjes geven, een beetje wassen en gewoon lekker in haar buurt liggen.
©2019 VZW OSCAR.

Search