Jesse: FIV+

Ter adoptie: Jesse
Hij heeft een hele weg afgelegd, en mag nu op zoek naar een eigen stekje zonder kids en met zoveel mogelijk andere katjes
Wie geeft onze dappere vent een tweede kans? Hij heeft er zo hard voor gewerkt

Zijn verhaal?
Begin 2019 kreeg ik van collega's een foto toegstuurd van een stevige kater. Jesse was gevangen binnen een TNR programma en het plan was om hem na castratie weer uit te zetten, maar een positieve test gooide roet in het eten. Ze vreesden dat hij te schuw was om binnenshuis gelukkig te worden, maar wilden mijn mening. Ik zag geen schuw dier, maar wel eentje dat het allemaal niet begreep. Een relatief jong dier, een gezond dier, een bang dier, een gevangen dier, maar geen schuw dier. Dus we besloten het te proberen.

Wonder boven wonder aardde Jesse prima binnenshuis. Hij sloot vriendschap met onze eigen bange Sam, en eigende zich een knus hoekje toe waar hij zich veilig voelde en vanwaaruit hij de hele woonkamer in de gaten kon houden. Mij vond hij alleen maar supereng, maar dat gaf niet, hij was gelukkig in de groep. Ik had geen haast, en verwachtte helemaal niets van hem. Alles kon en niets moest, maar ik bleef wel geregeld eens proberen: een test-aai hier, een mep in ruil, maar we gaven niet op.

Na een maand of drie besloot Jesse dat het veilig genoeg was om met de groep mee te eten. Nog een maandje later besloot hij dat Thijs zijn nieuwe grote vriend werd. En dat, als Thijsje zich liet strelen, ik hem wel per ongeluk tegelijk mocht strelen. Zolang hij maar niet doorkreeg dat die zachte hand eigenlijk aan dat enge mens vasthing. Met de verhuis vreesden we dat we een grote stap achteruit zouden maken, maar dat was buiten Jesse gerekend. Thijsje voelde zich thuis? Ah, dan Jesse ook!

En kijk nu toch hoe hij is opengebloeid. Jesse komt zelf om zijn aaitjes vragen. Dat die enge hand aan mij vasthangt dat deert hem niet meer zo, als hij maar gestreeld wordt. Of hij ooit een schootkater wordt? Dat weet ik niet. Maar Jesse is wel klaar voor de zoektocht naar een eigen stekje waar ze fier zijn op wat hij al bereikt heeft, zonder grote verwachtingen voor de toekomst. Must have: soortgenootjes! Jesse is onderdanig en zorgzaam, maar heeft dat "zorgen voor" ook echt nodig. Ohja: hij mag owv zijn FIV ook niet vrij buiten, maar dat heeft hem werkelijk geen seconde gedeerd.
poesje.jpg
©2019 VZW OSCAR.

Search