Wij willen met onze VZW instaan voor de opvang van de FIVjes die het in grotere vzw’s moeilijk hebben. FIVjes die niet zo makkelijk of helemaal niet meer herplaatst kunnen worden: de senioren, de FIVjes die moeten revalideren, de bange FIVjes en noem maar op. Omdat dit hoge kosten met zich meebrengt, zijn wij ook met het meter- en peterschap gestart. Precies omwille van die hoge kosten die we per katje maken, accepteren we meerdere m(/p)eters per katje.

Hoe word je nu meter/peter?
1. Je kijkt eens tussen onze katjes die momenteel in opvang zitten. Spreekt er eentje je extra aan? Dan kan jij zijn/haar m(/p)eter worden. Vind je alle katjes even lief, dan kan je ook m(/p)eter worden van VZW OSCAR, en zo het katje steunen dat het op dat moment het meest nodig heeft.
2. Je schrijft maandelijks een vrije m(/p)eter-bijdrage over op onze vzw-rekening (BE97001825253949).
3. Na je eerste bijdrage stuur je ons even een berichtje, zodat wij aan jouw m(/p)etekindje kunnen vertellen dat ze er een super-supporter bij hebben! Geloof me, zowel voor hen als voor ons maken m(/p)eters een énorm verschil!

PS: als je 100% zeker wil zijn dat jouw gift fiscaal aftrekbaar is, dan maak je beter een (al dan niet maandelijkse) overschrijving aan met expliciete vermelding “gift” als mededeling. Het is het eerste jaar dat wij fiscale attesten mogen uitschrijven, en ondanks dat jullie in principe niets anders dan een eervolle vermelding in ruil krijgen, durf ik niet beloven dat dit in orde zal zijn voor de belastingen.